Irriterad på en god vän

Jag tycker så mycket om henne, hon är så god och vi har varit vänner i evigheter, men nu blev jag irriterad. Varför får killar vara precis som de är och vi tjejer ska vara oskulder och så jävla fina?

På min facebook har jag massvis med bilder, jag älskar att ta kort och lägger upp många kort på facebook i små album.
Tydligen så har jag bilder från 2008 då jag och min dåvarande kille ligger i sängen och tar kort på oss tillsammans. Alltså kort på våra ansikten när vi ligger i sängen på semestern i Turkiet. Han har bar överkropp och jag har en klänning på mig. Detta var alltså kort från ca nästan 4 år sedan.
men idag fick jag ett meddelande.

” Älsklingen... om jag får komma med ett förslag (och jag hoppas att du inte blir irriterad på mig för jag utgår bara från mig själv) så skulle jag ta bort eller ändra sekretessen på de bilder där du är intim med ditt ex. Det är länge sedan visst men jag skulle inte vilja se min nuvarande eller eventuella framtida partner i sängen med någon annan. Det är fina bilder men ja, du vet... bara en tanke. Jag har rådgjort med manliga bekanta (inte om dig, utan bara pratat allmänt) och alla är överens om att man helst vill slippa se sin fru/flickvän med någon annan även om man vet att hon haft ett liv innan så vill man liksom inte hade rakt i ansiktet. PUSS och KRAM och självklart gör du som du vill men jag tänkte bara att du kanske inte tänkt på att de där fotona ligger där..?”


Jag vet hon menar väl men jag blev ändå förvånad över meddelandet.  För det första har jag det grövsta sekretessen på allt på facebook, så bara mina vänner kan se något, ingen annan.
Sen vet jag att hon försöker para ihop mig med en kompis till henne så jag tänkte att det kanske var därför men han har jättemånga bilder med halvnacka tjejer som klänger på honom och  som han håller om och det är massa olika tjejer. Så jag tyckte liksom att hans bilder var betydligt värre. Jag har några bilder på mig och en pojkvän och det är från ett förhållande för fyra år sedan. Han har massvis med bikinibilder och massa halvnakna tjejer som håller om honom på massvis med bilder både dåtid och nutid.
Grovt översatt: jag har bilder från ett seriöst förhållande som var för fyra år sedan, han har massvis med bilder från massa tjejer han förmodligen dragit över, iaf några av dom. Mina bilder är fel och hans är okej? Eller?

Varför är det på detta vis? Killar får knulla runt, killar få ha bilder på tjejer och de får tycka att en tjej är snygg eller ful, killar får säga att de föredrar ljusa eller mörka tjejer, stora eller små tuttar osv.
Men vi tjejer får inte ha några krav och vi ska vara oskulder och små fina flickor utan förflutet.
Vi ska ta emot och vara tacksamma för det vi får och vi ska göra så killarna inte behöver vara svartsjuka eller vi ska hjälpa dom så dom inte tappar humöret eller får onda tankar. Vi ska inte ha någon sexualitet utan bara ställa upp på mannen när han vill och vi ska inte varit med någon annan eller känt lust innan. Vi får inte vara utseendefixerade eller säga att vi föredrar en viss sorts utseende, eller ens någon speciell stil. Då är vi kräsna.

Jag tar bort mina bilder på mitt x när jag har en ny kille och han tagit bort korten på sina x.
Rätt ska vara rätt. Jämställt och lika.
Det ska inte vara någon skillnad på tjej eller kille.

Jag blev faktiskt lite irriterad och sårad. Hon fick det att låta som om jag gjort något fel.
Överdriver jag?

Sinnesro


Kommentarer
Postat av: bossy

Tycker ni båda har en poäng men ni tycker olika. Hade däremot ditt ex elr hans nya tjej frågat om du kunde ta bort bilden kanske det är dags att göra det, med respekt för honom och hans nya partner. Många förhållanden spricker idag pga av facebook. Kanske för att det är lite gränslöst och alla tycker olika om vad som är rätt elr fel.

2012-01-29 @ 17:01:48
URL: http://bossy.blogg.se/
Postat av: Lisa

Du har helt rätt :)

2012-01-29 @ 23:05:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0