Allergi

Hemma igen efter 3 underbara spa dagar.  Haft så skönt och mysigt med bastubad, bubbelpool och skön torvbehandling. Helt underbart hotell bodde vi på i Nådendal, fem stjärnigt och super fint. Trots den fina standarden så var det inte så farligt dyrt, en hemlagad hamburgertallrik med Coca cola ca 150 kr och torvbehandlingen kostade ca 550kr.
Vi åkte med Viking båten på söndagskvällen, kom fram tidigt på måndagsmorgonen, badade och bastade hela långa dagen, tog även ett kvällsdopp innan middagen. Tisdagen blev det Torvbehandlingen vid 12.00 och sen utcheckning vid 14.00, då åkte vi in till Åbo och shoppade samt kikade på staden. Tog en lång promenad från staden till hamnen och vid 20.30 klev vi på båten hem igen.

Lite trött men belåten efter ett par underbara dagar med min bästa vän Linda, vi hade verkligen så underbart och vi är så bra vänner att vi verkligen kan vara oss själva med varandra, vi kunde prutta och släppa loss, springa nakna på rummet osv. sådana saker man inte kan med alla vänner precis och är man på ett spa så rekommenderar jag att åka med någon du kan vara naken med, för mycket naket blir det och magen sätts igång och allt badade och bubbel.
Det enda som va lite tråkigt var att vi bägge var förkylda och sen hade jag prickar som kliade något så förbannat över hela kroppen, och det blev värre och värre för varje dag.

När jag kom hem så kom min kattvakt över och eftersom hon är sjuksyrra så skickade hon mig genast till läkaren, hon förstod direkt att mina symtom va farlig allergi, så det blev läkarbesök, kortison & massa andra mediciner.
Jag misstänkte att det var allergi av de lakan jag hade när Jo sov över hos mig, för eftersom han är jätteallergisk mot katter så tog jag helt nya lakan, jag vet att jag fått lite besvär förut men det brukade gå över efter ett litet tag och inte alls vara så här enormt, nu blev det bara värre och värre för varje dag, och efter nästan en vecka höll jag på att bli tokig och dessutom fått svårt att andas, jag trodde hostan och andningsproblemen var av förkylningen men det var av allergin och jag har bara haft tur som inte fått hel andnöd.
Lakan som var nya och sen nya kläder jag köpt inför resan gav mig en allergichock. Nya textiler innehåller mer kemikalier än man tror och man ska alltid tvätta allt man köper innan man använder det. Det viste inte jag, men nu vet jag med besked. Allt badande, skrubbande, bastu och värme på spa semestern gjorde att det spred sig i min kropp bara ännu mera, så det jag trodde skulle göra saken bättre förvärrade alltså min allergi, det är därför jag har haft som svårast att andas på nätterna när man ligger varmt och skönt. Nåja nu har jag lärt mig ett och annat. Man lär sig något nytt varje dag.
Jag ska alltid tvätta alla textiler noggrant hädanefter innan jag använder det ! Viktigt!
Fy fan vad jag kliat och kliar än, jag har prickar över hela koppen och svårt att andras.  Hos läkaren fick jag direkt 17 st tabletter som jag skulle svälja direkt hos läkaren och sen blev det en tur till apoteket, så nu ska jag äta ca 15 tabletter varje dag i ca 1 vecka men en sort ska jag trappa ner lite varje dag. Herre gud alltså. Om jag bara hade vetat att man kunde bli så här sjuk av att inte tvätta nya kläder innan man använder dem.

Så efter ett par härliga spa dagar ska jag nu knapra tabletter och vila lite, bloggar mer när jag får mer luft, för nu är det riktigt tungt att andas.

Sinnesro

Kommentarer
Postat av: Lina

Så jobbigt att få en sån kraftig reaktion. Själv tvättar jag aldrig nya kläder bara nya sängkläder men nu ska jag nog tänka om och tvätta allt innan för det är nog mkt kemikalier i dem.Även om man inte är känslig nu så kanske man kan bli. Hoppas att du mår bättre snart.kramar

2011-06-02 @ 18:11:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0