Tankar kring berättelsen.

Berättelsen nedanför säger en hel del om medberoende och hur det kan vara. Självklart inte allt., men den beskriver en bit av medberoendet. Det finns mycket andra saker också men berättelsen är så bra och fick mig att tänka på så mycket att jag kopierade den, författaren av texten vet om det och hon har skrivit att man fick låna den om man hanterade den varsamt, därför har jag den precis i sitt ursprungliga skick. Inte en bokstav ändrad.

Många tankar snurrade när jag läste texten. Jag känner igen mig mycket i berättelsen när det kommer till min pappa och min bror men jag känner att jag inte är där med dig vilket mycket säkert beror på dig. Du höll dig borta helt från mig när du var aktiv missbrukare, jag hade säkert fallit in i ett stort medberoende om du hade utnyttjat mig, men det gjorde du aldrig, du har inte lånat ett öre eller bett mig om något, du höll dig helt ifrån mig medans du drack, jag ville att du skulle höra av dig, jag ville vara med dig även om du drack men när jag läste denna text insåg jag hur bra det var att du inte tillät mig. Du är underbar, du bryr dig så mycket om mig, jag känner det och jag är så tacksam över det, även om det var min högsta önskan då så är jag enormt tacksam över att du är friskare än jag.

Men nu kan du väl höra av dig, nu kan jag väl få vara med? Snälla.
Två veckor utan ett livstecken, jag vet att det är lite jämfört med de fyra månaderna du var borta. Men jag saknar dig så enormt.

I går var jag på Al-anon möte igen, går nästan varje söndag. Trivs med dom där. Det var jag som öppnade denna gång också, så nu har jag gjort service två gånger, tror du skulle vara stolt över mig om du viste. Dessutom köpte jag en tändare till gruppen, så trött på tändstickorna som man bränner sig på och för din skull så köpte jag en grön. Hoppas det kan göra någon andlig kraft till dig så att du hör av dig fortare.
Längtar så efter att få hålla om dig.

Som vanligt drömde jag om dig i natt, jag stod utanför ett behandlingshem, det påminde om det hemmet du bodde på förut, men ändå inte. Jag hade blommor med mig och jag var orolig att blommorna skulle bli förstörda för det var jätte kallt ute. Det var massa snö och du stod där och log mot mig i solen, vi kramade om varandra och du hade blonderat ditt korta hår men du var trots det lika söt och fin som sist. När jag vaknade var saknade som vanligt ännu värre.

Du besöker mig i mina drömmar varje natt och varje morgon vaknar jag ensam med saknaden. Men du är välkommen i mina drömmar iaf, det är underbart att vara med dig även om det bara är i drömmarna. Men jag hoppas jag snart får hålla om dig i verkligenheten.
Jag finns kvar här för dig och jag jobbar med mig själv så jag ska vara mindre medberoende och starkare. Jag ska vara redo för ett bra liv tillsammans med dig. Jag ska ta hand om dig och älska dig på ett friskt och sunt sätt. Jag älskar dig

Sinnesro

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0