Svar på fråga

Jag har äntligen börjat få lite kommentarer . Jag blir så himla glad av era ord ska ni veta.
Har även fått en fråga som jag självklart ska svara på.

Frågan:
Vad stark du e som skriver detta..
Du skrev om självskadebeteende(vilket jag har ett stort intresse för. Har själv varit fri i ett halvår efter att ha haft det i 3 år.) Har det bildat ärr på utsidan? Döljer du isfall dom, eller visar du de öppet?
Kram
Svar:
Eftersom de flesta av mina ärr är över 20 år gamla nu så syns de inte så mycket längre. De har läkt bra och blekts med åren. Jag har några skärsårsärr på benen och armarna, samt ärr på knogarna eftersom jag skrapade upp dom mot väggar och asfalt. Jag brände mig även med cigaretter, men även detta har läkt bra.  Men som sagt de flesta ärren syns inte längre, inte om man inte vet att de finns och vad det är. Några av de nyare ärren syns på armarna men ingen har någonsin anmärkt eller ifrågasätt verken mina ärr eller sår, verken när jag var ung eller nu när jag är vuxen.

Det är ju så att när jag höll på mest med mina självskadebeteenden i början på 90 talet och slutet av 80 talet så va det inte så känt, så ingen sa något om mina sår.
Att skada sig själv pratades det aldrig om och jag viste själv inte varför jag kände ett sådant sug efter att skada mig, jag trodde jag var helt ensam om detta och det var inte förrän som vuxen när det börjades prata om detta i media som jag började förstå vad jag som ung sysslade med. 
Jag visade mina sår ganska tydligt som ung men ingen såg mig. Vid något tillfälle skar jag mig för djupt på en fest och alla tog det som ett självmordsförsök och det gick rykten i flera år om att jag försökt ta livet at mig på fyllan. Men annars va det ingen som sa något och ingen som såg. Ingen vuxen har någonsin ifrågasatt mina skador när jag var ung.
 Idag vet jag att mina tonårsvänner märkte att något var fel och såg ett och annat jag gjorde men de vågade inte fråga eller säga nåt.
Nu när jag är vuxen är det nog ingen som förväntar sig att jag gör något sådant så jag klarar mig med enkla bortförklaringar när någon vid något tillfälle frågat vad jag gjort.
Men jag har även dolt vissa sår med kläder och armband eller så har jag skurit mig där det inte syns såsom på låren, höften, magen osv.

Hoppas du fått svar på din fråga och kom gärna med flera, jag svarar på allt, så gott jag kan.

Sinnesro

Kommentarer
Postat av: malin

sv, tack för svaret!

2011-04-18 @ 10:39:25
URL: http://malindans.blogg.se/
Postat av: lovisa

sv: JA de tkr j ame:D

2011-04-18 @ 11:56:54
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: lovisa

sv: jo jag har velat publicera vissa men har valt att inte göra det

2011-04-18 @ 12:01:17
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: malin

sv, jag vet otroligt bra. Thåström är djup...

2011-04-18 @ 21:04:56
URL: http://malindans.blogg.se/
Postat av: lovisa

sv: ja jag älskaroM:D på modekungen.se!

2011-04-19 @ 08:20:18
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0